2 Persones Persona
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Tancar

Qui som, d’on venim i on anem?

A Naturaki som un equip de persones dedicades a gestionar cases rurals i amb encant a la província de Girona i la Costa Brava. Amb passió, esforç i energia, el nostre objectiu és professionalitzar la gestió d’allotjaments vacacionals incorporant quatre elements clau: tecnologia, màrqueting, la millor atenció al client i la millor atenció als propietaris.

Al mateix temps, treballem incansablement per oferir un conjunt de cases amb una relació qualitat-preu excel·lent, una decoració cuidada i un manteniment constant. De fet, la nostra meta és “fer de la teva estada una experiència inoblidable”.

L’equip

L’equip de Naturaki és ampli i està format per persones de naturalesa molt diversa, des de fusters i lampistes a fotògrafs i dissenyadors. Intentem treballar amb persones que puguin aportar la seva experiència, creativitat i coneixement a l’empresa, amb rapidesa i eficiència bé sigui com a personal directe de l’empresa, proveïdors o col·laboradors externs. Apostem per relacions estables i a llarg termini i valorem l’experiència i la solera que donen els anys de treball.

Dit això, el timó està dirigit per la Carme i en Narcís: germans, amics i socis fundadors.

carmeCarme Vilà
Directora. Responsable d’atenció al client, vendes i captació d’allotjaments. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses a la UdG, Postgrau en Marketing i vendes per a PIMES i Postgrau en lideratge i desenvolupament de persones.

 

 

Narcís Vilà
Responsable tècnic, de manteniments i desenvolupador de nous projectes. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses a la UdG i Màster en Marketing Online i Comerç Electrònic. Desenvolupador web des de l’any 2000.

 

Els orígens

Els orígens de Naturaki es remonten anys enllà… Naturaki és el conjunt d’una sèrie de “casualitats” i fruit d’un gran esforç i voluntat de seguir endavant.

Formalment, l’empresa va ser constituida el 26 de gener de 2011, tot i això l’embrió s’havia anat gestant durant anys.

Captura de pàgina de la primera versió de Naturaki.com

Captura de pàgina de la primera versió de Naturaki.com

Des de petits hem compartit un passió molt curiosa, anar a veure cases, admirar-les i observant-ne els seus detalls. En Narcís s’havia plantejat estudiar arquitectura o disseny d’interiors i la Carme dedicar-se a la venda de cases, però els nostres camins ens van portar a viure altres experiències de vida.

En Narcís des del 2001 es dedicava a fer pàgines web a través de comexus.net on la seva especialitat era el turisme i en especial el turisme rural. Sempre es queixava del mateix: “el turisme rural necessita professionalitzar-se”. El negoci funcionava i el 2007 va acabar de construir una casa destinada a viure-hi, però va viure-hi poc temps, només un any i mig. La va tenir tancada un temps més i quan la crisi va anar fent-se més profunda va començar a llogar-la ocasionalment com a lloguer vacacional. Tots els clients de turisme rural es queixaven que amb la crisi els havien baixat molt les reserves i que el servei de pàgines web, tot i que era molt bo, era massa car. Així doncs, els va proposar que enlloc de pagar-los la pàgina web, ell s’ocuparia de gestionar les reserves i cobraria una comissió només en funció de les vendes que fos capaç de generar.

Paral·lelament la Carme va estar treballant en el sector hoteler de la Costa Brava durant uns quants estius, gaudint i aprenent del tracte amb les persones quan anaven de vacances i veient les seves necessitats, sempre es repetia “el client està de vacances gaudint del seu reduït temps lliure i tenim la sort que ha escollit el nostre hotel per a allotjar-se, que la seva experiència sigui única és en part responsabilitat meva”. Seguidament i combinant-ho amb la carrera, va estar dos anys treballant com a comercial al sector de la hostaleria adquirint una àmplia experiència en la fidelització dels clients, negociació i atenció als proveïdors. Amb aquesta combinació, la Carme va poder entendre molt millor les necessitats tant del client final, com dels proveïdors. Després va treballar en alguna empresa més sense acabar de trobar el seu lloc. Així que poc després de fer un petit tast gestionant reserves va decidir anar de viatge a l’Àsia. Una assignatura que no volia deixar pendent per a més endavant, un viatge intens amb bitllet d’anada però sense bitllet  de tornada.

Un cop va tornar, i després d’una acalorada reunió entre en Narcís i la Carme durant una tarda de desembre al bar la Terra de Girona, van pactar que després de reis crearien l’empresa i començarien a treballar plegats.

I el nom?
Doncs també sorgeix fruit de la casualitat. Resulta que entorn el 2004 en Narcís havia fet un portal de turisme rural a nivell d’Espanya on les cases rurals s’hi podien anunciar. El nom era una combinació de Naturalesa i Aqui (NaturAqui) i que, amb un toc 2.0, va evolucionar fins a Naturaki.com. Quan vam començar necessitàvem un nom per fer una pàgina on publicar les diferents cases que anàvem agafant (quatre en aquell moment) per tal de poder ensenyar als hostes totes les cases que portàvem. El portal no havia tingut èxit i feia anys que estava abandonat així que el nom que anys enrere havíem triat ens anava perfecte pel nostre projecte!, com a curiositat, també tenim registrat naturaqui.com.

L’actualitat i els propers anys

Han passat vuit anys des de que vam començar i no deixem de veure oportunitats al nostre voltant. Hem allotjat més de 73.000 persones a les nostres cases i, any a any, hem anat augmentant el nombre de cases que gestionem fins a arribar a les 61 de l’actualitat.

Tot i això, els propers anys els seguim esperant molt intensos i amb moltes novetats. El ventall d’opcions és molt àmpli, des de poder ampliar Naturaki a d’altres territoris i seguir agafant més allotjaments, fins a entrar en nous sectors, en qualsevol cas, el nostre objectiu sempre seguirà essent el mateix: “fer de la teva estada una experiència inoblidable”.

Moltes gràcies per la teva confiança!

 

Amb el suport de:

diputacio-girona