Actualitzat maig 2019

Un any més, amb l’arribada de la primavera celebrem Girona Temps de Flors, una exposició floral que vesteix la ciutat durant 9 dies de colors, aromes i art. Girona Temps de flors és molt més que una exposició floral, és una manera de descobrir la ciutat.

Seguint les exposicions es descobreixen racons i raconets que no apareixen a les guies turístiques: s’obren al públic fantàstics patis particulars, així com edificis institucionals que normalment no es poden visitar. La mostra, tot i que concentra gran part de les exposicions al barri vell, és també una oportunitat per descobrir altres indrets de la ciutat on difícilment els visitants s’hi acostarien.

Els visitants no es poden perdre les exposicions de les escales, el claustre i el soterrani de la Catedral, els Jardins dels Alemanys, la Plaça dels Jurats, els Banys Àrabs i sens dubte no han de deixar escapar l’oportunitat de visitar alguns dels patis jueus com el de la Casa Lleó Avinay que estan decorats per la ocasió.

Enguany de l’11 al 19 de maig Girona Temps de Flors arriba a la seva 64a edició. Els seus orígens es remunten al 1954, en plena dictadura franquista, quan l’exposició va ser creada per la Sección Femenina de la Falange que consistia en una exposició de flors i plantes al Saló de Descans del Teatre Municipal.

Unes edicions més tard la mostra es va traslladar al monestir romànic de Sant Pere de Galligants  i a Sant Domènec i no va ser fins el 1992 que es portar a diversos punts del barri vell de Girona, tal com la coneixem avui dia.

Girona Temps de Flors és una explosió de la primavera en el seu estat més pur, en la qual tota la ciutat s’hi volca: entitats i associacions de la ciutat se n’encarreguen de les exposicions, els botiguers guarneixen els aparadors, els restaurants ofereixen menús florals… i durant tota la setmana s’organitzen concerts i actes per tota la ciutat.

Podeu consultar més informació sobre els indrets de la ciutat on hi ha exposicions, així com l’agenda d’activitats al web de Girona Temps de flors. Aprofiteu aquesta ocasió per gaudir de la primavera i descobrir la ciutat com mai l’heu vist.