Actualitzat  febrer de 2019

Diuen que per carnaval tot s’hi val. Del 28 de febrer al 9 de març torna el Carnaval a Girona i a la Costa Brava, i avui us volem proposar un recorregut pels carnavals més imprescindibles de la zona. Tradició mil·lenària, dies de ball, disfresses i diversió on gairebé tot està permès. Disfresseu-vos, tapeu-vos el rostre i atreviu-vos a ser anònims per un dia en un d’aquests carnavals que us proposem!

Platja d’Aro

Foto: platjadaro.com

Possiblement el més famós de tota la Costa Brava, el carnaval d’aquesta localitat s’ha consolidat com un dels esdeveniments carnavalescs de la zona. El més espectacular és la comparsa, en la qual participen més de 4.000 figurants que desfilen sota la mirada dels espectadors al ritme de bandes musicals procedents de la resta de Catalunya i d’Europa. Del 23 de febrer al 6 de març.

Roses

Foto: ara.cat

Per carnaval aquesta localitat marinera s’omple de cercaviles, envelats, balls i festa. El dia central és el divendres, dia en què les carrosses surten a desfilar per exhibir les seves disfresses al llarg de l’avinguda de Rhode i l’Associació Rosinca de Festes reparteix galetes i garnatxa a tothom. La rua reuneix més de 80 comparses, 70 carrosses i prop de 3.500 persones desfilant. Del 28 de febrer al 4 de març.

Palamós

Foto: palamoscomunicacio.cat

El carnaval de Palamós és un dels pioners de la Costa Brava. El cap de setmana de carnaval es reparteix en la Gran Rua de la tarda del dissabte, el Ball de Disfresses de dissabte a la nit i l’exhibició de comparses del diumenge. A Palamós el carnaval també s’instal·la al carrer amb l’ambientació de les botigues i les cercaviles com la Vesprà i la Despertà. Del 23 de febrer al 6 de març.

L’Escala

Foto: diaridegirona.cat

Les activitats són variades i pensades per a tots els públics. Una de les peculiaritats del Carnaval de l’Escala és que s’hi balla la Farandola, un ball que segur no us deixarà indiferents si us el mireu com a espectadors, i que us farà gaudir si hi participeu activament. Del 2 al 4 de març.

El Ranxo de Capmany i Vidreres i la Sopa de Verges

Foto: gerio.cat

A Capmany i Vidreres el carnaval es caracteritza per la preparació del tradicional Ranxo, plat típic d’aquestes dates que porta patates, arròs, mongetes, carn de porc, vedella i salsitxes. A Verges la protagonista és la Sopa, una tradició hereva dels temps medievals. Tant el Ranxo com la Sopa se celebren des de fa anys el dimarts de carnaval i serveix per reunir famílies de tot el poble. Dimarts de carnaval.

Olot

Foto: Xavier Bataller

El carnaval arriba a Olot, com és tradició, una setmana més tard que als pobles de la costa, en plena Quaresma. El dissabte 9 de març a partir de les cinc de la tarda la música i el color de les disfresses prendran el protagonisme a la Gran Rua.

Doncs ja ho sabeu, aquest març podeu viure un carnaval únic a les nostres cases i a aquests pobles de Girona i la Costa Brava! Un cop a la vida és imprescindible!