S’acosta el Nadal, i un dels grans protagonistes que guarnirà les nostres cases serà l’arbre decorat de Nadal. A Espinelves s’hi celebra, del 5 al 13 de Desembre, la Fira de l’Avet, una bona parada tècnica tot tornant d’alguna de les nostres cases si passeu per l’Eix, ja que tan sols es troba a 84 Km de Barcelona, a 21 de Vic i a 45 de la Costa Brava.

A tan sols 30 minuts d’algunes de les nostres cases, Espinelves és un poble de la comarca d´Osona, però pertanyent a la demarcació de Girona. És popular pel seu entorn natural, la seva església romànica i la seva peculiar especialitat en avets de Nadal.

Espinelves està situat a 750m d’altitud, dins del bosc més gran de Catalunya, a la zona del Montseny-Guilleries, entre el Coll de Ravell i el Coll del Bruc. Envoltat de boscos silenciosos, plens de pau i quietud, on els paratges són dignes d’admirar.

Una de les seves festes anuals més característiques és la Fira de l’Avet. Remonta a l’any 1981, i en ella s’exposen les diferents varietats d’avets conreats a Espinelves (sobretot l’Avet Joanis i la Pica Excelsa), per tal que els visitants puguin adquirir-los per després decorar com a arbre de Nadal. Actualment, però també s’hi pot trobar una gran varietat de productes naturals i artesanals, diferents dels que normalment es troben a les botigues. També s’hi pot gaudir de les diferents exposicions (d’herbes remeieres, pintura, bonsai, tapís, ceràmica, cases o estris en miniatura, escultures, etc) i dels espectacles que diàriament hi tenen lloc a la fira.

La riera d’ Espinelves, alimentada per fonts i torrents, és un lloc ideal per practicar-hi la pesca. Espinelves és un poble acollidor, proveït de tots els serveis necessaris, on la gent és amable, senzilla i comunicativa.

Tot això fa d’Espinelves un lloc privilegiat, un poble de pessebre durant la fira de l’Avet, on passejar abrigat tot sentint l’olor de llenya cremada de les llars de foc.